Французькі булочки з кремом

Дуже цікавий спосіб формування булочок. А готувати їх можна практично з будь-якою начинкою: сиром, ягодами і навіть м’ясним фаршем.

Французькі булочки з кремом

Дріжджове тісто: 350 мл молока, 650 г борошна, 50 г масла, 50–100 г цукру, 1 яйце (для змащування булочок), 8 г сухих дріжджів, 0,5 ч. ложки солі. Крем: 2 жовтки (або 1 яйце), 200 г молока, 50–100 г цукру, 20 г борошна, 20 г масла, дрібка ванілі.

  • У тепле молоко додати цукор, сіль, дріжджі, масло, розмішати, всипати борошно, замісити тісто, залишити у теплому місці.
  • Крем: жовтки змішати з цукром, додати борошно, збити до однорідності. Додати тепле молоко, ретельно перемішати.
  • Поставити на плиту і, постійно помішуючи, довести до кипіння, додати ванілін. Коли крем загусне, вимкнути плиту, покласти шматочки масла, перемішати, охолодити.
  • Готове дріжджове тісто розділити на маленькі кульки. Для однієї булочки розкачати три кульки у кружечки, у середину кожного покласти крем, скласти його навпіл (щоб вийшло півколо) і ще раз навпіл (чвертьколо).
  • Зібрати булочку: покласти у кожну формочку для кексів по три складених кружечки. Залишити на 30 хв, щоб підросли, змастити яйцем. Випікати за температури 190 °С 20 хв.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook