Торт “Ананасове чудо”
Форма 20Х30 см. Тісто 1 : 7 жовтків, 1 яйце, 4 ст. ложки цукру, 1 скл. борошна (250 мл)+ 1 ч. ложка з чубком розпушувача, 2 ст. ложки оцту.
Жовтки і яйце збити з цукром, додати борошно, оцет. Пекти 15-20 хв при 180 ОС. Я пекла десь 18 хв, до сухого сірника.
Тісто 2: 7 білків, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна (250 мл)+ 1 ч. ложка з чубком розпушувача, 3 ст. ложки крохмалю, 2 ст. ложки оцту.
Білки збити з цукром на піну, додати все по черзі, легенько вимішуючи. Пекти так само, як і перший.
Тісто 3: 3 яйця, 1 ст. ложка цукру, 150 г борошна + 1 ч. ложка розпушувача, 1 п. киселю червоного (мій мене трошки підвів, не той колір вийшов).
Яйця збити з цукром, додати все по черзі, легко змішувати. Пекти 15 хв при 180 ОС.
Крем. 1 б. ананасів (600 г), 1 п. ванільного пудингу, 300-400 г масла.
З великої банки ананасів (600 г) злити сік у 0,5 л банку, долити води, щоб вийшла повна. Розділити на дві склянки. До однієї додати 4 ст. ложки цукру і закип’ятити, до другої додати 1 п. ванільного пудингу розмішати і влити в киплячий сік, заварити. Охолоджену масу порціями додати до збитого масла (300-400 г). Перемастити коржі (їх можна не просочувати), зверху на крем викласти кусочки ананаса.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Ці рецепти вам точно стануть у пригоді!