Найшикарніші цукати – із черешень. Заготовка 3 в 1: і цукати, і сироп для десертів, і джем

З однієї порції черешень можна приготувати аж три різні десерти на зиму: цукати (замість цукерок або у випічку), сироп (до морозива і коктейлів) і джем (до млинців і вафель). А як це смачно!

Цукати, сироп і джем із черешень

Я з черешні роблю цукати: чищу від кісточок, пересипаю цукром (0,5 кг на 1 кг черешні). Коли вона пускає сік, доводжу до кипіння. Настоюю ніч, вранці доводжу до кипіння і знову залишаю на день. Викладаю ягоди у сушарку і сушу до «млявого» стану. Пересипаю цукровою пудрою і кладу в морозильник. Сироп закриваю в банки. 1 варіант – просто сироп для десертів; 2 варіант – додаю желюючу речовину (желфікс, конфітюрку тощо, рецепт – на упаковці) і виходить джем, теж закручую в банки.

Рецепт Олі Інко

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook