Пісочна основа: 170 г масла, 3 жовтки, 120 г цукру, 1 ст. ложка сметани, 400 г борошна, 10 г розпушувача.
Яблучний шар: 4 яблука, 50 г цукру, лимонний сік з 1/2 лимона.
Пудинговий шар: 1 пудинг, 0,5 л молока, 4 ч. ложки цукру.
Меренга: з білки, 160 г цукру, 1/4 ч. ложка лимонної кислоти.
Приготувати пісочну основу. До половини просіяного борошна натерти масло на грубій терці, перемішати в крихту (я використала міксер з насадкою для тіста). Окремо розтерти до біла жовтки з цукром, додати їх до крихти, додати сметану і знову вимішати. До решти борошна додати розпушувач, змішати і просіяти їх в тісто. Замісити, сформувати кулю, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 2 год. У змащену форму (в мене роз’ємна кругла форма d25) викласти тісто, сформувати бортики, зробити проколи виделкою і випікати при t180° 10-15 хв. до зарум‘янення.
Для яблучної прослойки яблука порізати, покласти в банячок, скропити лимонним соком, додати цукор і 2-3 ст.л. води та протушити до м’якості і випаровування рідини.
Приготуватипудинг. Пудинг у пачці (у мене сметанковий) розмішати з цукром у 1/2 склянки молока. Решту молока поставити на вогонь, коли почне кипіти, влити в нього пудингову суміш. Проварити трохи до загущення, періодично помішуюючи вінчиком, щоб не підгоріло і було однорідним. Зняти з плити і охолодити, щоб пудинг був теплим.
Приготувати меренгу. Білки збити, поступово підсипаючи цукор, додати лимонну кислоту. Збивати до густої, стійкої маси. Готовий білок перекласти в кондитерський мішок.
На спечену основу викласти яблука, розподілити зверху пудинг, відсадити зверху білки і поставити в розігріту на 180° духовку ще на 15-20 хв. (орієнтуйтеся на свою духовку) до готовності білка.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko
Читайте також:
Post Views: 129