Огірки четвертинками з часником
4 кг огірків (четвертинками, брусочками). Додати: 200 г олії, 200 г цукру, 200 г оцту, 100 г солі, 1 ст. ложку меленого перцю, 2 головки часнику (вичавити). Все періодично перемішувати і залишити на 4-6 годин. Можна додати зеленого кропу. Через 4 години огірочки вже можна їсти з молодою картоплею. Викласти огірки в банки і простерелізувати 20 -30 хв, закатати. Смачного, можна по такому рецепту і кабачки готувати.
Салат з огірків з приправою “10 овочів”
- 3 кг огірків, 1 скл. олії, 1 скл. оцту, 1 скл. цукру, 1 п. приправи “10 овочів” (60 г).
Огірки порізати брусочками або кружечками), додати все решта, перемішати, залишити на 2 години, потім скласти в півлітрові баночки, стерилізувати 20 хв, закрутити.
Салат огірків з куркумою “Світлофор”
- 3 кг великих огірків (почищених і порізаних кільцями), 0,5 кг цибулі (півкільцями), 5 солодких перчин (соломкою), 1 головка часнику (вичавити), 1 пачка куркуми (20 г), 1 пакетик гірчиці сухої в зернах, 1,5 скл. оцту, 3 скл. цукру, 2 ст. ложки солі.
Усе перемішати, залишити на 1 год. Викласти в банки і стерилізувати 15-20 хв.
Огірки по-корейськи з морквою
- 2,5 кг великих огірків (натертих соломкою має бути 1,5 кг), 250 г натертої соломкою моркви, 1 головка часнику, 125 мл оцту 9%, 1/4 скл. цукру, 1 ст. ложка з чубком солі або за смаком, 15 г приправи для моркви по-корейськи.
Огірки натерти соломкою до серцевини з насінням (я б сказала просто “обтесати” огірок). Моркву також натерти довгою тонкою соломкою, часник натерти на дрібній тертці. Усе разом ретельно перемішати, накрити плівкою та проставити в холодильник на добу. За час маринування перемішати 4-5 разів. Перемішати, розкласти у сухі стерильні банки по 0,5 л, залити маринадом, що залишився. Стерилізувати 15 хв після закипання. Можна це робити у духовці накрити кришками (не закручувати їх, а просто накрити), поставити у холодну духовку, ввімкнути 150 градусів, стерилізувати 15 хв, закрутити. Перевернути догори дном, укутати ковдрою до повного охолодження (добу).
Огірки з кетчупом чилі
Маринад на 5 літрових банок: закип’ятити 7 скл. води, додати 1 скл. оцту, 2 ст. ложки солі, 1 скл. цуру, 6-8 ст. ложок кетчупу чилі. Кип’ятити 5 хв. На дно банки покласти 1 гвоздику, 1 горошину духмяного перцю, 2-3 горошини чорного перцю, огірки. Залити маринадом, стерилізувати в окропі 10-15 хв. Так само можна консервувати кабачки, нарізавши їх кільцями завтовшки 1 см.
Читайте також:
-
Огірки, мариновані по-польськи
-
Смачні хрумкі мариновані огірки на зиму “Без оцту і стерилізації”