Ніжна паска. Неймовірно смачна
1 кг борошна, 400 мл молока, 10 жовтків, 100 г дріжджів, 200 г масла, 300 г цукру, 100 г родзинок, 0,5 ч. ложки солі, цедра лимона.
Замісити опару: дріжджі розчинити у теплому молоці, додати 100 цукру, 200 г борошна. Добре перемішати і поставити у тепле місце. Опара має збільшитися удвічі.
Додати решту цукру, жовтки, сіль, борошно, усе вимішати. Додати родзинки, цедру. Замісити до однорідності, наприкінці додати молоко. Місити 10-15 хвилин, поки тісто не буде відставати від рук. Поставити у тепле місце. Тісто має збільшитися удвічі.
Розкласти у форми. Залишити, щоб тісто піднялося. Випікати при температурі 170 градусів 50 хвилин.
Глазур: 1 білок, 200 г цукрової пудри, 1 ч. ложка лимонного соку.
Рецепт і фото: Степанія Ясинська-Будз
ВАМ ТАКОЖ СПОДОБАЄТЬСЯ: