“Мисливський медовик”
- Інгредієнти на деко 25×30 см.
- Для медових коржів: 400-430 г борошна, щіпка солі, 50 г цукрової пудри, 15 г какао-порошку, 1 ч.л. харчової соди з гіркою, 2 яйця, 3 ст. ложки меду, 100 г вершкового масла, 80-100 мл молока.
- Інгредієнти на обидва креми: 700 мл молока, 2 упаковки вершкового пудингу по 40 г, 15-20 г крохмалю (можна замінити пудинг тільки крохмалем), приблизно 120 г цукру (додавайте за смаком), 20 г ванільного цукру.
- Додатково для шоколадного крему: 50 г темного шоколаду (бажано 50%), 1 ст.л. рому або ромової есенції (можна не додавати), 2 ст.л. міцної кави (еспресо), 125 г вершкового масла.
- Для кокосового крему: 50 г кокосової стружки, 50 мл вершків будь-якої жирності, 125 г вершкового масла.
Для коржів нагріти мед, якщо він не рідкий. До просіяного борошна додати всі інгредієнти та замісити липке тісто. Розділити тісто на три рівні частини та поставити в холодильник приблизно на одну годину.
Для крему змішати пудинг із цукром і крохмалем, додати невелику кількість молока та перемішати до однорідності. Долити решту молока та варити на вогні до загустіння. Додати ванільний цукор. Гарячий крем розділити на дві порції:
- одну змішати з шоколадом, кавою та ромом, накрити харчовою плівкою та залишити охолоджуватись;
- другу змішати з кокосовою стружкою, також накрити плівкою та охолодити.
Розкотити тісто до розміру дека та випікати три коржі при температурі 190 °C приблизно 10 хвилин.
До охолодженого кокосового крему додати вершки та збивати, потім поступово ввести збите масло, доводячи до кремового стану. Аналогічно збити варений шоколадний крем із маслом.
Зібрати медовик, чергуючи коржі з кремами. Прикрасити готовий торт шоколадною помадкою.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Спробуйте також приготувати:
- Торт з медовими коржами і вишнями. Дуже ніжний, просто тане у роті!
- Торт “Карамельний медовик”. Любите карамель? Тоді вам точно сподобається!