Як приготувати натуральні харчові барвники?

Раніше господині робили їх самі, не підозрюючи, що саме такі барвники найкорисніші. Де взяти компоненти для харчових фарб? Так у найближчому овочевому відділі!

Як зробити барвник?

Потрібно відварити овочі відповідного кольору, розім’яти у пюре та протерти крізь дуже дрібне сито. Потім варити рідину у відкритій каструлі на сильному вогні.

Якщо додати в отриману масу 2 ч. ложки цукру, то вона стане густішою і зручнішою для роботи з кондитерськими виробами. Такий барвник підійде і для десерту з різнокольоровими збитими вершками. Зверніть увагу, що для кольорових збитих вершків потрібно ввести барвник вже після спінювання.

Як приготувати кольорову присипку?

Для цього використовують кокос. Потрібно з’єднати в мисці 2 ст. ложки кокосової стружки з 1-2 ч. ложками барвника, дати вбратися, після чого яскрава присипка для тістечок або кексу готова.

Як приготувати кольорову глазур?

Змішати отриманий барвник із цукровою пудрою до пастоподібного стану і потім покрити торт або тістечка. Зберігати натуральні барвники (без цукру) можна лише 1-2 дні.

Концентрований барвник із цукром можна зберігати до 2-х тижнів у холодильнику. Його можна також заморозити у формах і використовувати за необхідності.

Кілька рецептів смачної фарби:

  1. Жовто-червоний барвник виходить із морквяного пюре.
  2. Зелений барвник виходить із пюре зі шпинату.
  3. Барвник із шпинату має приємну кислинку у смаку і не втрачає кольору при нагріванні. Ним можна фарбувати не лише кондитерські вироби, а й желе, напої, олію для бутербродів.
  4. Бузковий барвник – пюре з бузкової капусти.
  5. Рожевий барвник можна зробити із бурякового пюре.
  6. Коричневий барвник виготовляють із розчиненого порошку какао та розтопленого шоколаду.
  7. Яскраво-жовту фарбу можна отримати, використовуючи шафран. Дрібку цієї пряності слід замочити на добу у малій кількості води. Фарба виходить яскрава, стійка. Широко застосовується в десертах та випічці.
  8. Червона, бордова і малинова фарба різних відтінків виготовляється з ягідних соків (вишні, граната, малини, смородини, журавлини).

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook