Мед із кульбаби

У народній медицині мед з кульбаби рекомендують вживати при захворюваннях печінки і жовчного міхура, сечокам’яній хворобі, бронхіальній астмі, бронхіті, артриті, остеохондрозі, хронічних запорах. А ще він просто смачний і його можна додавати у випічку замість штучного меду.

Мед із кульбаби

400 квіточок кульбаби, 10 листків вишні, 2 лимона, 1,5 кг цукру, 1 л води.

Квітки промити 3 рази під проточною водою, кинути у каструлю. Листки також помити і додати до квітів. Лимони добре помити і нарізати півкільцями, додати у каструлю. Залити водою, поставити на вогонь і довести до кипіння, варити 10 хвилин. Зняти з вогню, накрити кришкою і залишити на добу в холодному місці. Через добу процідити через марлю і сито, добре віджати. Додати цукор і поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 20 хвилин. Дати вистигнути 20 хвилин і закатати в банки.

Рецептом поділилася Наталія Яремко

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook