Торт з коржами з халвою
Зелений корж. 8 яєць, 6 ст. ложок цукру, 0,5 кг ванільної халви, 0,5 скл. панірувальних сухарів, 1 скл. борошна, 2 ч. ложки соди (погасити оцтом).
8 яєць, 6 ст. ложок цукру збити (білки окремо, тоді додати по одному жовтки). Додати 0,5 кг ванільної халви, 0,5 скл. панірувальних сухарів, 1 скл. борошна, 2 ч. ложки соди (погасити оцтом), акуратно перемішати. Спекти корж до сухої зубочистки, але не перепікайте, бо буде корж коричневий. Коли остигне, розділити на два.
Білий корж. 4 яйця, 4 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача.
Збити білки до стійкості, додати по 1 жовтки. Додати борошно, акуратно перемішати ложкою. Спекти до готовності.
Крем: 1 скл. мелених горіхів, 0,5 скл. цукру, 0,5 скл. молока, 400 г масла.
1 скл. мелених горіхів і 0,5 скл. цукру запарити 0,5 скл. молока. Коли остигне, збити з 400 г масла. А можна зробити і заварний кремм, буде також дуже смачно.
Рецепт Наталі Содомори, фото poradnyk.net