Квашена капуста
Шинкую капусту, змішую з сирою морквою, потертою на тертку для моркви по-корейськи. Якщо подобається, можна кинути насіння кропу або кмин. У 3-літрову банку на дно кидаю пару листочків лаврового листя і перець горошком. Напихаю капусту рукою щільно до верху в банку, заливаю розсолом. Закриваю капроновою кришкою і виношу в погріб. Нічого не зливаю, гіркоту не випускаю. Виходить смачно!
Розсіл: в 1 л холодної не кип’яченої води розчинити 3 ст. ложки солі (повні, але без великої гірки), залити в банку з капустою до згину банки. Через кілька хвилин капуста осяде, докладаю банку, щоб була повна, розсіл може трошки виливатись через верх. Ще беру прутики смородини кладу навхрест зверху в банку, щоб капуста була в розсолі. Або одну капронову кришку в середину банки, а другу наверх.
Рецепт Алли Даценко
Спробуйте також приготувати:
Та сама легендарна квашена капуста по-грузинськи з буряком. Смачнішої я не їла!