Домашній твердий сир із молока “Бринза”. Можна різати скибками!

Цей сир готується дуже просто! Виходить як твердий, схожий на бринзу, тоненько ріжеться, тому на бутерброди або в салат супер!

Домашній сир

6 л свіжого молока, 60 мл оцту.

Свіже молоко довести до кипіння. Коли закипить, влити оцет і вимкнути. У молоці утвориться сирна маса. Її одразу вилити на друшляк, застелений марлею. Поставити під прес (щось важке). Через 1-2 год дістати з марлі і покласти у добре підсолену воду на 5-6 год (або в підсолену сироватку, що залишилася від молока). Виходить близько 1 кг сиру.

Рецепт Марії Ваврик

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook