Плавлений сир. Просто кладу сир у каструлю, додаю яйце, шматочок масла і трошки молока…

Виходить дуже смачний домашній плавлений сир, ніжний і тягучий. А для приготування потрібно лише 10-15 хв.

Плавлений сир

500 г домашнього кисломолочного сиру (жирного) або магазинного (не менше 9%, але виходить не з усього), 1 яйце, 80 г масла, 50 мл молока, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка соди, кріп.

Змолоти ручним блендером сир, яйце, молоко, сіль і соду, покласти у каструлю з товстим дном. Поставити на малий вогонь, варити, постійно помішуючи, доки маса розплавиться і стане рідкою. Додати масло, перемішувати до повного розчинення, довести до кипіння, вимкнути, додати посічений кріп (його помити заздалегідь та обсушити) і ще раз перемішати. Налити у баночки, закрити, дати повністю охолонути, поставити у холодильник на 2-3 год.

Можна додавати прованські трави, сушені томати, солодку паприку, дрібно порізану копчену шинку, сухий часник.

Якщо сир домашній і дуже свіжий, перед приготуванням залиште його на ніч на столі, щоб дійшов і трішки підкис.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook