морква по-корейськи

Морква по-корейськи: саме той найсмачніший рецепт!

Морквою по-корейськи, здається, вже нікого не здивуєш. Але салат, приготований за цим рецептом, з мого столу розходиться першим. 

Готую таку популярну моркву по-корейськи за таким рецептом вже дуже багато років. Особисто мені здається, що цей варіант приготування корейської моркви найсмачніший. Такий салат подобається всім без винятку і зникає зі столу першою.

Морква по-корейськи

  • 1 кг моркви (натерти на тертці для корейки), 3 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка меленого чорного перцю, 100 мл олії, 4 ст. ложки оцту, 1 головка часнику (витиснути), коріандр мелений (до смаку) або приправа до корейської моркви.
Усе добре вимішати і на другий день вже можна смакувати.
Порада господині: коріандр можна прогріти в олії (довести майже до кипіння) і тоді залити гарячою олією моркву, виливаючи її на гірку вичавленого часнику та спеції. Буде ще ароматніша!
До салату також можна додати мелені волоські горіхи.

Із морквою по-корейськи також можна приготувати інші салати

  • шарами морква, варена курка, яйце, сир, майонез;
  • квасоля варена, морква по-корейськи, гриби (обсмажити, вкінці додати часник; якщо гриби лісові морожені, то маслюки не підходять, вони водянисті (заправити олією);
  • морська капуста, морква корейська, квасоля в томаті, можна ще заправити майонезом, але і без того смачно;
  • два курячі філе (порізати соломкою та обсмажити), додати 5 смажених цибулин півкільцями, вкінці додати 2 ст. ложки томату, 1 скл. моркви по-корейськи, 1 скл. маринованих огірків соломкою, 300 г пекінської капусти, смужки омлету (збити яйця, смажити тонкі млинці, гарячими скрутити рулетом, а як охолонуть – порізати тонкими смужками) – усе змішати, заправити майонезом, настояти мінімум 6 год, можна додати горошок;
  • до корейської моркви додати порізане кубиками філе оселедця і заправити майонезом.
Рецепт і фото Надії Тимків
Радимо також інші перевірені рецепти моркви по-корейськи від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook