Хрумкі квашені (солені) огірки з горілкою

Квашені (солені) огірки роблю тільки по цьому простому рецепту. Вони виходять тверденькі і хрумкі.

Хрумкі квашені (солені) огірки з горілкою

Рецепт 1

На дно банки: кріп, часник, зерна гірчиці, кучок пекучого перцю, кусочки хрону або листочок хрону (якщо маєте можливість, можна загорнути кожен огірок клаптиком листка хрону). Накласти огірки. Маринад: 1 л води, 2 ст. ложки солі, 1 ст. л цукру.

Довести всі продукти для маринаду до кипіння і зразу ж кипячим маринадом залити огірки в банках, закрити пластмасовою, винести зразу до підвалу.

Рецепт 2. Огірки з горілкою

У банки накласти все так само, як у попередньому рецепті і зразу залити кипяченим маринадом.

Маринад: на 5 л води, 125 мл оцту, 300 г солі, 125 г горілки.

Залити огірки окропом і залишити на два дні, закривши пластмасовою кришкою. Через два дні закрутити металевою кришкою. Кришки з часом можуть здутися, але так повинно бути. Минулого року закривала грубими пластмасовими.

Рецептами поділилася Лариса Пошпур

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook