Морквяний торт з консервованими персиками
Морквяний бісквіт: 6 яєць (середніх), 350 г цукру, 270 г борошна, 225 мл олії, 170 г волоських горіхів, 300 г моркви, 3 ч. ложки розпушувача, 2 ч. ложки кориці, 1/4 ч. ложки соди, цедра апельсина за бажанням.
Крем: 400 г вершків (33-35 %), 300 г сиру, 100 г цукрової пудри, ваніль, 1 б. консервованих персиків.
Бісквіт. Яйця з цукром збити до пишності і побіління, додати олію і ще раз перемішати міксером. Просіяти сухі інгредієнти до яєчної маси в два прийоми і перемішати міксером на найменшій швидкості. Додати моркву, натерту на дрібній тертці, знову перемішати міксером. Всипати подрібнені горіхи, перемішати лопаткою. Я розділила тісто і спекла 2 коржі, потім розрізала кожен навпіл. Випікати при 180 °С приблизно 30 хв.
Крем. Сир збити блендером до пастоподібного стану, додати вершки, збиваємо міксером до пишності, додати цукрову пудру і ваніль, збити ще 2-3 хв.
Збирати торт в кондитерському кільці, застеленому ацетатною плівкою. Викласти корж, просочувати не потрібно, адже коржі виходять досить вологі, викласти 1/3 крему, зверху персики нарізані кубиками, накрити наступним коржем і продовжуємо в такій же послідовності. Торт поставити в холодильник на декілька годин. Зверху прикрашаємо за бажанням. У мене це білково-заварний крем.
Рецепт і фото Віки Булькевич
Спробуйте також приготувати: