Запіканка з цвітної капусти, що тане у роті
500 г цвітної капусти (або броколі, або суміші), 100 г твердого сиру, 200 мл молока або вершків, 2 яйця, 2 ст. ложки олії, 0, 25 ч. ложки солі, мелений перець.
- У каструлі довести воду до кипіння. Опустити в окріп суцвіття цвітної капусти або броколі, варити (бланшувати) 2 хв (заморожену бланшувати, не розморожуючи, 5 хв). Потім швидко промити дуже холодною водою, щоб капуста залишилася яскравою.
- Обсмажити на маслі, періодично помішуючи, на середньому вогні. Форму для запікання вистелити фольгою або добре змастити маслом і обсипати сухарями, викласти капусту.
- Яйця збити, додати сіль і перець, влити молоко, додати тертий сир, перемішати.
- Викласти сирну суміш на капусту. Запікати у духовці, розігрітій до 180–200 ОС протягом 15–20 хв.