Торт “Гармонія”
Маковий бісквіт: 6 яєць, 6 ст. ложок цукру, 1 ч. ложка ванільного цукру, 6 ст. ложок борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 70 г кураги, 100 г сухого маку
Яйця, цукор, ванільний цукор збити у пишну масу. Борошно просіяти, додати розпушувач, додати поступово до яєчної суміші й легко вимішати. Мак перемолоти й теж додати до маси та вимішати. Курагу дрібно посікти ножем та вимішати з тістом. Тісто виходить як густа сметана. Поділити на три частини( я розлила порівну в 3 однакові мисочки) і пекти. У мене форма діаметром 24. Пекла при температурі 180 градусів десь 17-20 хв., форму застелила пергаментом і змазати жиром. Кожен орієнтуєтесь по своїй духовці.
Крем заварний сметанковий: 1 б. консервованих персиків, 3 яйця, 200 г цукру, 3 ст. ложки борошна з невеликою гіркою, 1 п. ванільного цукру, 1 п.сметани (450 г) 20%, 250-300 г масла
Це все разом збити міксером (крім персиків) і поставити варити на вогонь, постійно помішуючи, до загустіння. Дати остигнути. Масло добре збити й порціями додати нашу охолоджену заварну масу та збити, щоб не було комочків.
Перекласти торт: корж-крем, на крем викласти персики, знову корж-крем, на крем персики, знову корж. Бока і верх я теж змазала кремом. Коржі просочила соком з персиків. Прикрасити на свій смак. І в холодильник на 8 год. В мене постояв 6 год, просочився дуже добре.
Рецепт Вероніка Степанченко, пекла і фотографувала Лілія Мацько
Post Views: 136