Що приготувати з часникових стрілок: мариновані, смажені, тушковані, паста, зелене масло

Із часникових стрілок можна приготувати багато смачних страв: замаринувати, посмажити або стушкувати, зробити ароматну пасту або заготовку на зиму, приготувати зелене масло на бутерброди.

Часникові стрілки мариновані «Під горілочку»

  • 1 кг молодих стрілок часнику, 1 л води, по 50 г цукру і солі, 100 мл оцту (9%), лавровий листок, перець чорний горошком, перець червоний гіркий, цвіт кропу.

Стрілки помити, порізати соломкою по 4–5 см, проварити 2–3 хв в окропі, відцідити. На дно 0,5-літрових банок викласти спеції, стрілки, залити гарячим маринадом, загвинтити кришками, зберігати в холодильнику або погребі.

Як заморозити часникові стрілки для смаження і тушкування

Паста з часникових стрілок

  • Часникові стрілки, кріп, сіль.

Часникові стрілки перекрутити на м’ясорубці разом молодим кропом (приблизно 1:1, можна кропу менше), трохи присолити, розкласти порційно і заморозити. Готую пасту з часникових стрілок щороку. Взимку додаю її до картоплі, роблю намазку з сиром, додаю до соусів, маринадів та інших страв. Дуже ароматно! Рецептом поділилася Людмила Денисюк

Не викидайте часникові стрілки – це вітамінна бомба

Зелене масло з часниковими стрілками на бутерброди

  • Масло, кріп, часникові стрілки (1:1:1)

Масло, кріп та часникові стрілки збити блендером. Сформувати ковбаску і заморозити. Смачно намазати на хліб або додати в супчик.

Мариновані часникові стрілки

  • 5-літрове відерце часникових стрілок. Маринад: 2 л води, 0,5 л оцту, 250 г цукру, 0,5 л олії, 2 ст. ложки солі.
Змішати все для маринаду, як закипить, кинути порізані стрілки (не надто дрібно, ми ріжемо приблизно по 7 см, але то вже, як вам подобається) і кип’ятити 20 хв, не довше. Розкласти в 0,5 л банки, стерилізувати 10 хв. Рецепт Лани Поліщук

Смажені часникові стрілки

Часникові стрілки зірвати (краще готувати одразу, бо за кілька днів у холодильнику стають твердими і жорсткими), помити і порізати на смужки довільного розміру. Далі все в сковорідці в невеликій кількості олії обсмажити до зміни кольору, додати сіль, перець за смаком. Додати ще 1-2 ст. ложки сметани і тушкувати ще близько 3 хв. Перекласти в тарілку (я роблю це щипцями, щоб не було зайвого жиру) і смакувати.
Це чудовий гарнір до м’яса, але ще частіше ми з’їдаємо стрілки без нічого – як самостійну страву. На смак нагадує стручкову квасолю-шпарагівку або гриби (якщо готувати у сметані), вираженого запаху часнику не мають, на смак – як якийсь заморський делікатес.
Можна страву урізноманітнити. Спершу стушкувати порізану моркву та цибулю, далі додати стрілки. Обсмажені стрілки можна посипати кунжутом. Наприкінці приготування до стрілок можна додати домашній сир. Замість сметани – полити соєвим соусом. Рецепт і фото Оксани Копиняк

Заготовка з часникових стрілок на зиму

  • Часникові стрілки, сіль, оливкова олія. Можна додати кропу.

Стрілки змолоти на м’ясорубці, додати трішки солі та олії, перемішати. За допомогою харчової плівки сформувати ковбаску і заморозити. Якщо буде використовувати зараз, можна зберігати в холодильнику. Якщо добре посолити, буде зберігатися і в холодильнику. Можна додавати у перші і другі страви або перемішати зі свіжим меленим салом – суперова намазка на хліб! Рецепт і фото Пурчели Тетяни

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook