Як заморозити часникові стрілки для смаження і тушкування

Хтось на зиму заморожує ягоди, зелень, горошок, а я - часникові стрілки. Бо це така смакота, що її всі у нашій сім'ї люблять. Тому у сезон купую стрілки на ринку і заморожую кілька пакетів.

Часникові стрілки – одна з моїх улюблених овочевих страв. Я їх і смажу, і тушкую, і перемелюю з салом, і роблю приправу. яку потім додаю у всі перші страви. А щоб узимку ласувати смачненьким, обов’язково заморожую.

Стрілки перебираю, мию, просушую на рушничку. Потім ріжу на шматки, складаю і в торбинки і заморожую. Все елементарно! Нічого відварювати не треба! А потім дістаю стрілки, не розморожуючи, смажу  на сковороді за будь-яким з рецептів.

Наприклад, посмажити в сковорідці в невеликій кількості олії обсмажити до зміни кольору, додати сіль, перець за смаком. Додати ще 1-2 ст. ложки сметани і тушкувати ще близько 3 хв. Перекласти в тарілку (я роблю це щипцями, щоб не було зайвого жиру) і смакувати.

Це чудовий гарнір до м’яса, але ще частіше ми з’їдаємо стрілки без нічого – як самостійну страву. На смак нагадує стручкову квасолю-шпарагівку або гриби (якщо готувати у сметані), вираженого запаху часнику не мають, на смак – як якийсь заморський делікатес.
Можна страву урізноманітнити. Спершу стушкувати порізану моркву та цибулю, далі додати стрілки. Обсмажені стрілки можна посипати кунжутом. Наприкінці приготування до стрілок можна додати домашній сир. Замість сметани – полити соєвим соусом.

А ще можна приготувати приправу на зиму. Стрілки треба змолоти на м’ясорубці, додати трішки солі та олії, перемішати. За допомогою харчової плівки сформувати ковбаску і заморозити або викласти у формочки для льоду, заморозити, а потім кубики перекласти у пакет. Якщо буде використовувати зараз, можна зберігати в холодильнику. Якщо добре посолити, буде зберігатися і в холодильнику. Можна додавати у перші і другі страви або перемішати зі свіжим меленим салом – суперова намазка на хліб!

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook