У кожної господині свій рецепт млинців. Ці млинці – на молоці. Смачненькі і готуються легко!
Млинці на молоці
- 500 мл молока, 3 яйця, 280 г борошна (1,75 склянки об’ємом 250 мл), 1 ст. ложка цукру, ванільний цукор, 1 ч. ложка без чубка солі або за смаком, 3 ст. ложки олії.
- А також вершкове масло для змащування готових млинців.
У миску розбити яйця, додати сіль і цукор. Перемішати вінчиком до однорідності.Влити до яєць близько 200 мл молока і перемішати. Додати борошно і перемішати до однорідності (по консистенції тісто – як густа сметана). Влити молоко (близько 300 мл), перемішати. Тісто має вийти рідким і легко литися. Влити олію.
Добре розігріти сковороду і змастити її тонким шаром олії. У центр сковороди вилити півчерпака або черпак тіста і швидко розподілити по всій поверхні тонким шаром, злегка повертаючи сковороду. Коли краї тіста почнуть підсихати і злегка рум’янитися, підчепити млинець тонкою широкою лопаткою і акуратно перевернути. Дати млинчику трохи підрум’янитися з іншого боку. За допомогою лопатки знімати готові млинці зі сковороди, перекладати на тарілку і рясно змащувати розтопленим вершковим маслом.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Радимо також інші перевірені рецепти млинців:
- Ажурні млинці на окропі (кип’ятку). Тоненькі, але не рвуться!
- Вдале тісто на налисники (тонкі млинці) “Три по три”