Торт-пиріг з персиками
- Тісто: 2 яйця, 50 г цукру, 100 г масла (або маргарину), 1 ч. ложка розпушувача, 1 ч. ложка ванільного цукру, 1/4 ч. ложки солі, 250 г борошна.
- Начинка: 2 яйця, 100 г цукру, 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 350 мл сметани або йогурту, 1 ч. ложка ванільного цукру, 2-4 персики (можна абрикоси або сливи).
У борошно додати м’яке масло, розтерти руками до крихти, додати сіль і розпушувач. Додати цукор, ванільний цукор, яйця, перемішати руками. Тісто виходить м’яке, дуже ніжне. Викласти тісто у форму, застелену пергаментом, руками, припудреними борошном, притискаючи, сформувати дно і невеличкі бортики. Поставити у морозильну камеру.
Для начинки: віничком яйця збити з цукром, додати ванільний цукор, сметану або йогурт, просіяти крохмаль, збити віничком. Додати персики, порізані маленькими скибочками.
Залити начинку на тісто. Випікати при 170 градусах 50 хв. Притрусити цукровою пудрою. Нарізати, коли охолоне.
Радимо також приготувати:
- Пишний манник без яєць
- Швидкий та недорогий пиріг на пачці майонезу
Рецепт і фото Ганни Пилипюк. Відео приготування можна переглянути тут:
Post Views: 24