Медовий торт з вершковим кремом та апельсиновим кремю
Форма 29,5Х24,5 см.
Коржі: 500 г борошна, 200 г цукру, 2 яйця, 80 г масла, 115 г натурального меду, 2 ч.ложки соди.
Яйця трошки збити з цукром, додати масло, мед, соду, перемішати і на водяній бані прогрівати, помішуючи до темно-золотистого кольору, маса збільшиться вдвічі. Зняти, додати борошно і замісити тісто, спочатку ложкою, потім рукою. Дати вистигнути, пекти 6 коржів при 200 ОС 3-6 хв.
Апельсинове кремю: 6 г желатину, 30 мл води, 2 яйця, 2 жовтки і 90 г цукру, 300 г фруктового пюре (в мене апельсинове), 120 г масла.
Замочити на 30 хв 6 г желатину і 30 мл води, трошки прогріти, розпустити желатин. Збити 2 яйця, 2 жовтки і 90 г цукру. Нагріти 300 г фруктового пюре (в мене апельсинове), заварити яєчну масу в пюре, щоб кипнуло, весь час мішати, відставити, додати масло 120 г та желатин (має ще бути шоколад білий 120 г, не мала, не додала), добре розмішати до розтоплення масла, накрити плівкою в контакт і залишити студити, коли вистигне, трошки пробити міксером.
Крем вершковий: 700 г вершків, 150г цукру або пудри, я давала ще загущувач, бо вершки не дуже стійкі.
Зібрати торт: корж, вершковий крем, апельсинове кремю, корж і так до останнього коржа… Притиснути дощечкою. Якщо роблю з чорносливом, даю частину чорносливу в крем, перебиваю, частину шматочками ріжу і додаю в готовий крем (300 г чорносливу). Поставити на ніч у холодильник.
Рецепт і фото Мирослави Полець
Спробуйте також приготувати:
Торт з медовими коржами і вишнями. Дуже ніжний, просто тане у роті!
Торт “Карамельний медовик”. Любите карамель? Тоді вам точно сподобається!