медовий пляцок

Медовий пляцок з карамельним смаком

Любите медовики? Зберігайте ще один рецепт медового торта у скарбничку тих, які варто приготувати. Смак – пречудовий!

Медовий пляцок з карамельним смаком

Медові коржі

  • Форма 22Х36 см
  • 100 г масла, 100 г меду, 150 г цукру, 1 ч. ложка соди, 2 яйця, 500 г борошна.
У каструлю з товстим дном покласти масло, цукор та мед в на вогні, помішуючи, довести до перших бульбашок. Додати соду і на малому вогні варити доти, поки не стане маса руденького кольору. Постійно мішати. Зняти з вогню і охолодити до тепленького стану. Додати яйця та перемішати. Вилити цю масу до борошна і змісити тісто. Поділити тісто на 10 шматочків. Розкотити зразу на пергаменті, накривши другим аркушем пергаменту. Коржі печуться дуже швидко.

Лимонний крем

  • 1 лимон, цедра 0,5 лимона, сік лимона + вода (разом 250 мл), 70 г цукру, 30 г крохмалю, 1/4 ч. ложки куркуми, 50 г масла. 
Вичавити сік з одного лимона і долити води стільки, щоб було 250 мл. Додати цедру з лимона. Об’єднати і поставити на вогонь. Додати цукор, крохмаль, трішки куркуми для кольору і варити, постійно помішуючи. Як закипить, зняти і додати масло. Перемішати й охолодити.

Сметанний крем

  • 800 г сметани, 250 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 3 п. згущувача.
Збити сметану з цукром, ванільним цукром. Якщо сметана магазинна, то додати згущувач.
Коржі перемастити сметанним кремом і на кожний третій корж покласти лимонний крем.
Рецепт і фото Олі Маланюк
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook