пиріжки з маком

Булочки з маком. Рецепт пухнастого тіста

Ароматні, пухнасті, смачні - перед такими булочками з маком не встоїть ніхто! Тісто виходить чудовим! Цим чудовим рецептом поділилася господиня!

Булочки з маком

Тісто: молоко 250 мл, 600-700 г борошна, 18 г дріжджів сухих (30 г свіжих), 2 яйця, дрібка солі, 150 г цукру, 150 г масла. Начинка: 850 г готової макової начинки. 1 жовток для змащування. 

Опара

Налити в миску тепле, але не гаряче молоко (температура в межах 38 – 40 ОC), додати 1 ст. л. цукру з гіркою і сухі або свіжі дріжджі. Ретельно розмішати ложкою. Борошно просіяти через сито і додати 2 ст. л. в опару. Перемішати, щоб не було грудочок.

Накрити опару лляною серветкою або харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 20-30 хв. Якщо в приміщенні прохолодно, варто налити в каструлю гарячої води і поставити зверху миску з опарою так, щоб дно миски не доторкалася води. Якщо все зроблено правильно, дріжджі свіжі і якісні, то опара покривається бульбашками і збільшується в кілька разів.

Тісто

Коли опара підійде, підготувати здобу. Масло розтопити. Окремо збити яйця з цукром до повного його розчинення. Потім, не перестаючи збивати, влити тонкою цівкою розтоплене масло, а потім злегка посолити (досить пів чайної ложки солі). Вилити збиті з цукром і маслом яйця в глибоку миску і туди ж відправимо опару. Все перемішати, поступово додати борошно. При замішуванні руки змащувати олією. Вимішувати тісто протягом 15 хвилин.

Накрити миску серветкою і поставити в тепле місце на 1 – 1, 5 год. Коли тісто підійде, обім’яти його кілька разів, щоб випустити бульбашки вуглекислого газу, накрити миску серветкою і поставити знову в тепле місце, щоб воно ще раз підійшло.

Коли тісто підійде вдруге, треба його обім’яти і розділити навпіл. Стіл змастити олією, викласти частину тіста і розкачати пластом товщиною 2-4 мм. Чим тонше розкачати тісто, тим більше шарів буде у готових булочок. Тільки не перестарайтеся, щоб тісто не порвалося при згортанні в рулет. Тісто змастити маслом, рівномірно розподілити макову начинку і згорнути в рулет. Розрізати рулет на 7 – 8 булочок. Так само зробити з рештою тіста. У мене 19 булочок шириною 4 – 5 см.

Деко застелити папером для випікання і викласти булки. Поставити їх в тепле місце на 20-30 хв. Коли булочки піднімуться, змастити їх зверху збитим жовтком. Випікати в розігрітій до 180 ОС духовці 20-30 хв.

Рецепт і фото Лілії Гадач

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook