Мед із кульбаби: виходить густий, як штучний магазинний мед

Щороку у травні я варю кульбабовий мед. Звісно, це не бджолиний, але він смачний і, кажуть, корисний. За цим рецептом виходить 2 л густого меду.

В Україні здавна готують мед із кульбаби. І на це є кілька причин. По-перше, це ласощі, наприклад, до млинців. Кульбабовий мет схожий на справній, має ніжний аромат. По-друге, його можна використовувати у випічку замість штучного меду. А по-третє, старші люди кажуть, що мед із кульбаби має цілющі властивості. Хай там як, а варто приготувати хоч кілька баночок кульбабового меду про запас.

Мед із кульбаби

  • 400 квіток кульбаби, 1 л води, 2 кг цукру.

400 квіток залити 1 літром води і засипати 1 кг цукру, добре перемішати відставити на добу. Відцідити, квіти добре віджати, сироп поставити варити. Відколи почне кипіти, варити на малому вогні 1 год. Через годину додати ще 1 кг цукру і варити ще 1 год. Вкінці дати сік двох лимонів або замінити лимонною кислотою. Гарячим розлити в стерилізовані банки, закрутити. Так роблю постійно. Виходить 2 літри, густий такий як штучний магазинний мед.

Рецепт Ліди Кіслової

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook