Пляцок “Схід сонця”
- Форма 22Х36 см.
- Макові коржі: 6 білків, 1 скл. цукру, 0,5 скл. борошна, 3 ст. ложки маку, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ст. ложка оцту.
Білки збити з цукром. Додати борошно, мак і розпушувач з оцтом. Акуратно перемішати.
Спекти 2 коржі протягом 10-15 хвилин.
- Коржі на киселі: 2 яйця, 4 ст. ложки борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 1 п. киселю вишневого, 1 скл. цукру.
Яйця збити з цукром, додати борошно, змішане з киселем і розпушувачем. Спекти 2 такі коржі.
- Сирний корж: 800 г сиру, 6 жовтків, 1 скл. цукру, 1 п. пудингу, лимон.
Жовтки збити з цукром. Додати потертий лимон і перемелений сир, пудинг. Пекти на пергаменті 45 хвилин.
- Крем: 500 г масла, 1 п. шоколадного пудингу, 400 г молока, 150 г цукру.
На молоці заварити пудинг із цукром. Масло збити, додаючи по ложці охолоджений пудинг.
Зібрати пляцок: рожевий корж, крем, маковий корж, крем, сирний корж, крем, маковий корж, крем, рожевий корж.
Рецепт і фото Олі Маланюк
Радимо також приготувати інші смачні пляцки за перевіреними рецептами від господинь:
- Яблучний пляцок з киселем
- Славетний пляцок “Зелений гай”, який усім рекомендую!