пляцок "Зелений гай"

Славетний пляцок “Зелений гай”, який усім рекомендую!

Пляцок "Зелений гай" нахвалюють усі господині, які хоч раз його спекли. І я рекомендую цей рецепт! Він дуже смачний, в міру солодкий, з легкою кислинкою, гарно нарізається.

Пляцок “Зелений гай”

  • Форма 25×35 см.
  • Маковий корж: 5 яєць, 170 г цукру, 60 г сметани, 1 ч. ложка амонію, 150 г борошна, 100 г маку.
  • Зелений корж: 3 яйця, 150 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 120 мл молока, 60 г масла, 1 п. киселю яблучного (40 г, зеленого кольору, можна за бажання додати рішки барвника), 120 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 300 г почищених яблук.
  • Крем: 400 г кисломолочного сиру, 150 г згущеного молока (сирого), 400 г сметани (20%), 1 п. ванільного цукру, 12 г. загущувача до сметани, 50 г цукру.
  • Додатково: 2 п. желе (по 75 г) зеленого кольору (ківі), 0, 5 л окропу.

Маковий корж

Мак змолоти, запарити. 5 білків збити в піну, додати цукор, збити до стійких піків, додати жовтки, збити. Амоній розчинити у сметані, додати до збитої маси, перемішати.
Додати запарений мак, борошно, замісити тісто на низьких обертах міксера. Викласти у застелену пергаментом форму, випікати при 180 °С 40 хв. Стежте за своєю духовкою!

Зелений корж

3 білки збити в піну, всипати цукор, ванільний цукор, збити до пишності, додати жовтки, збити. Додати борошно, кисіль, розпушувач. Збити на малих обертах міксера. З’єднати молоко і масло, закип’ятити і влити до тіста, швидко вимішати. Тісто влити у підготовлену форму, зверху викласти яблука нарізані пластинками (яблук багато не потрібно!). Випікати при 180 °С 40 хв. Стежте за своєю духовкою!

Крем

До сиру влити згущене молоко. Перебити все блендером до однорідності. Якщо сир надто сухий, кількість згущенки можна збільшити. Окремо збити сметану з цукром та ванільним цукром, якщо сметана магазинна, додати загущувач. До збитої сметани додати сирну масу, збити все разом.
Зібрати пляцок: маковий корж, крем, зелений корж. Желе розчинити у 0,5 л окропу, коли охолоне і почне густішати, акуратно викласти зверху на пляцок.
Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Оля Михайлюк
Радимо також приготувати інші пляцки і торти з цікавими кольоровими коржами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook