Якщо ви не маринуєте шпарагівку або хочете випробувати новий рецепт – спробуйте цей. Маринована шпарагівка з медом дуже смачна! Мед практично не відчувається, але додає спаржевій квасолі особливого смаку.
Маринована шпарагівка з медом на зиму
- Маринад: 1 л води, 150 мл олії, 150 мл оцту, 150 г цукру, 2 ст. ложки солі, 1 ст. ложка натурального меду.
- На дно банки 3 зубці часнику подрібнити, перець горошком, лист лавровий.
- Відварена до готовності шпарагівка (спаржева квасоля у стручках).
Відварити шпарагівку (3-5-7 хвилин – до готовності), складати у банку, залити маринадом, простерилізувати 5 хв баночки по 0,5 л, закрутити. Усе для маринаду (крім оцту) треба закип’ятити, тоді додати оцет і вимкнути. Тоді залити в банки. Цього маринаду вистачає приблизно на 5 баночок по 0,5 л.
Порада. Для консервування обирайте молоду шпарагівку. Тільки таку можна їсти разом зі стручками. У старій утворюються волокна, які потім залишаються на зубах як нитки. Хвостики і гострі кінчики краще обрізати. Довгі стручки можна порізати ні кілька частин (можна перерізати навскоси), щоб бути брусочки по 3-4 см, або залишити цілими і класти в банку вертикально.
Рецепт Тетяни Чумак
Радимо також інші перевірені рецепти консервованої квасолі:
- Консервована квасоля з овочами. Баночку відкрив – і наївся!
- Консервована квасоля у томаті. Добре зберігається навіть у квартирі