Кухня Рецепти

Шоколадно-кокосовий торт

У цьому торті дуже вдало поєднуються шоколадні і кокосові коржі із ніжним заварним кремом на жовтках. Торт виходить великий і дуже ніжний, просто тане у роті. І з коржами мінімум мороки: не треба розкочувати, а просто намастити на пергамент!

16.03.2020 16:22

Шоколадно-кокосовий торт

Форма 28–30 см. Для шоколадних коржів: 5 великих яєць (або 6 малих), 220 мл сметани або кефіру, 1,3 скл. цукру, 8 ст. ложок розтопленого маргарину, 1,5 ст. ложки рідкого меду, 1,2 ч. ложки соди (погасити 1 ст. ложкою оцту), 6 ст. ложок какао, 2 скл. борошна. Склянка об’ємом 250 мл.

Шоколадні коржі. Збити яйця з цукром до пишності, по черзі додати мокрі складники, далі – сухі. Випікати, розмазуючи тісто по застеленій пергаментом формі. Пекти при 180 ОС (печеться досить швидко, 4–6 хв, не пересушіть!). Спекти 6 коржів. Щоб вийшли однакової товщини, тісто краще зважити і поділити на однакові порції.

Кокосові коржі. 7 білків, 200 г цукру, 2 ст. ложки крохмалю.

Білки збити у стійку піну, поступово ввівши цукор. Всипати кокосову стружку і крохмаль, акуратно перемішати. Випекти 2 коржі у формі, застеленій пергаментом. Пекти при 170 ОС десь 15 хв до сухої зубочистки. Корж виходить м’який, дуже ніжний.

Крем: 7 жовтків, 1 л молока, 3 ст. ложки борошна, 3 ст. ложки крохмалю, 1,5 скл. цукру, ваніль, 400 г масла.

Жовтки збити з крохмалем, борошном і 200 мл молока. Решту молока з цукром довести до кипіння, тонкою цівкою влити борошняну суміш, варити на малому вогні, весь час помішуючи, до загустіння. Дати повністю охолонути. Збити м’яке масло до побіління, по ложці ввести заварний крем, додати ваніль.