Макова маса, макова начинка – незамінний інгредієнт для приготування маківників, завиванців і пирогів з маком, пляцків. Звісно, можна придбати готову макову начинку, але в більшості випадків це продукт посередній. Щоб макова маса була дійсно смачною, її варто приготувати власноруч. Для вас – перевірений рецепт.
Макова маса з горіхами, цукатами і сухофруктами
- 250 г маку, 80 г волоських горіхів, 100 г цукатів (з апельсинових шкірок), 60 г родзинок, 60 г кураги, 50 г сушеної журавлини, 100 г меду, 100 г цукру, 30 г масло, кілька крапель мигдалевого екстракту.
Як приготувати макову масу
- Мелений мак залити гарячою водою, молоком або їх сумішшю і варити приблизно 5 хвилин. Остудити мак, потім відтиснути його через дрібне сито, марлю або бавовняну тканину. Для приготування маси можна використовувати і немелений мак, але тоді його потрібно варити близько 15-20 хвилин, а потім подрібнити в м’ясорубці через дрібні вічка.
- Дрібно нарізати горіхи та курагу. У каструлі розтопити масло, додати цукор і мед і деякий час помішувати на малому вогні, щоб інгредієнти з’єдналися. Дрібні родзинки і порізану журавлину не потрібно подрібнювати. Більші горіхи краще подрібнити.
- До відтиснутого маку додати медову масу, подрібнені сухофрукти і цедру апельсина і ретельно перемішати. У готову макову масу можна додати кілька крапель екстракту мигдалю. Підійде і лікер “Амаретто”.
Радимо також прочитати:
- Макова начинка для пирогів і завиванців, як польська з банки
- Як швидко перетерти і запарити мак без макітри і макогона
Post Views: 27