кетчуп

Лагідний кетчуп із кабачками (без помідоірів)

Так, у цьому рецепті немає жодного помідора. Так, основний інгредієнт - кабачки, але їхній смак зовсім не відчувається. На смак - класичний лагідний кетчуп.

Кабачковий кетчуп

3 кг кабачків (вага без шкірки і насіння!), 1 кг цибулі, 0,5 л томатної пасти, по 1 ч. ложці: папри солодкої, паприки копченої, хмелі-сунелі, 0,5 ч. ложки чорного меленого перцю, 200-300 г цукру, 80 мл оцту 9%, 6 зубців часнику.

У казан покласти шар перемелених кабачків, на нього шар перемеленої цибулі, тушкувати, помішуючи, 1 год. Додати томатну пасту і всі спеції, проварити 10 хв, все збити блендером. Накласти у чисті сухі банки по 0,5 л, стерилізувати 20 хв, закрутити, перевернути, вкутати. Виходить 7 банок по 0,5 л.

Такий кетчуп можна використовувати до макаронів (як соус), до піци, для заливок 50/50 (для голубів, перцю фаршированого), для заливок домашніх тюфтельок.

Рецепт Тетяни Якубук

Радимо також інші перевірені рецепти кетчупу:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook