Кабачковий кетчуп
3 кг кабачків (вага без шкірки і насіння!), 1 кг цибулі, 0,5 л томатної пасти, по 1 ч. ложці: папри солодкої, паприки копченої, хмелі-сунелі, 0,5 ч. ложки чорного меленого перцю, 200-300 г цукру, 80 мл оцту 9%, 6 зубців часнику.
У казан покласти шар перемелених кабачків, на нього шар перемеленої цибулі, тушкувати, помішуючи, 1 год. Додати томатну пасту і всі спеції, проварити 10 хв, все збити блендером. Накласти у чисті сухі банки по 0,5 л, стерилізувати 20 хв, закрутити, перевернути, вкутати. Виходить 7 банок по 0,5 л.
Такий кетчуп можна використовувати до макаронів (як соус), до піци, для заливок 50/50 (для голубів, перцю фаршированого), для заливок домашніх тюфтельок.
Рецепт Тетяни Якубук
Радимо також інші перевірені рецепти кетчупу:
- Якщо кетчуп, то тільки домашній! Чотири перевірені рецепти
- Кетчуп з перцем та яблуками. Такий смачний, що кожного року готую по 2-3 порції!
Post Views: 108