“Наполеон” – це торт поза часом і поза конкуренцією, його люблять усі і підходить він на будь-яке свято! Рецептів “Наполеона” є багато, як і його варіацій – з різноманітними кремами та додатками. До вашої уваги ще один перевірений класичний рецепт торта “Наполеон” – з коржами з “лінивого” листкового тіста із заварним кремом.
Торт “Наполеон”
- Форма 25Х35 см.
- 500 г борошна, 250 г масла або маргарину, 1 скл. сметани, 2 жовтки.
Холодне масло потерти на грубу тертку, перетерти з борошном, додати сметану і жовтки. Замісити тісто. Поставити на ніч в холодильник. Розкотити 6-8 коржів. Поколоти виделкою. Пекти при 170 до готовності (орієнтовно 10 хв). Дивитись по своїй духовці.
- Крем: 0,5 л молока, 1 ст. цукру, 2-3 жовтки, 3 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 1 п. ванільного цукру, 250 г масла.
З молока, крохмалю, цукру, ванільного цукру, жовтків зварити заварний крем. Накрити плівкою у контакт, охолодити. М’яке масло збити, додати по ложці заварну масу, збити.
Коржі змастити кремом. Один корж подрібнити в крихту, посипати верх і боки торта.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Радимо також переглянути інші перевірені рецепти торта “Наполеон”:
- Торт “Наполеон”, який подобається всім. Економ-рецепт
- Торт “Шоколадний Наполеон” з вишневим прошарком
Post Views: 32