Хек в томатному соусі
3 хеки, 70 г томатної пасти, 2 цибулини, 2 морквини, 400 мл води, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки олії, спеції: сіль, цукор – по 1 ч.ложці, перець – 1/2 ч.ложці, лавровий лист – 3 шт.
Порізати рибу на порційні шматочки. Овочі помити і почистити. Цибулю дрібно порізати, моркву потерти на дрібну терку. На добре розігрітій олії в глибокій сковорідці підсмажити кілька хвилин цибулю (не сильно, до прозорості і м‘якості), додати моркву потримати, помішуючи, 2-3 хв. Викласти томатну пасту, спеції (цукор обов‘язково!). Борошно розмішати у воді і вилити до овочів, акуратно вимішати і викласти рибу. Накрити кришкою і на мінімальному вогні тушкувати 7 хв., перевернути рибу і тримати так само ще 8 хв. Готово!
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko
Спробуйте також приготувати:
- На смак, як раки: як смачно приготувати хек або минтай
- “Найздоровіша” риба – хек, або Що їсти, щоб серце було здоровим