Мусові апельсинові тістечка
Рецепт на 8-10 тістечок (залежно від розміру форм). Апельсинове ядро: цедра з 1 апельсина, 130 г апельсинового соку (~1,5 апельсинів), 40 г цукру, 7 г кукурудзяного крохмалю, 40 г масла.
Шоколадний мус: 7 г желатину, 150 г чорного шоколаду, 100 мл молока, 200 мл вершків.
Шоколадна пісочна основа: 90 г м’якого масла, 90 г цукру, щіпка солі, 100 г борошна, 2,5 г соди, 20 г какао, цедра апельсина або апельсиновий екстракт.
Починати з апельсинового кремового ядра
Нагріти апельсиновий сік; за цей час розтерти цукор і апельсинову цедру в крихти (пальцями), додати крохмаль і змішати разом. Коли сік нагрівся до гарячого, додати його поступово до цедрової суміші і розмішати. Вилити назад у посудину і поставити на вогонь, постійно помішуючи довести до загустіння. Дати трохи охолонути і опісля додати масло, збити погружним міксером до однорідної маси, розлити у форму з маленькими сферами і поставити в морозилку хоча б на 1 год.
Наступний – шоколадний мус
Желатин замочити у холодній воді (співвідношення 1 частина желатину до 2 частин води). Шоколад розтопити, молоко нагріти до гарячого, додати до гарячого молока розбухлий желатин, все перемішати. Молоко поступово ввести до шоколаду і розмішувати щоразу.
Збити холодні вершки до пухкості, додати до них частинами шоколадну масу і розмішувати щоразу. Наповнити форму з більшими сферами шоколадним мусом до половини, покласти всередину апельсинові сфери (якщо вони дуже малі, то можна зробити дві докупи) і зверху покрити рештою мусу. Поставити в морозилку хоча б на 4 год (можна на ніч).
Приготувати основу
Збити м’яке масло з цукром до пухкої маси. Просіяти сухі інгредієнти і розмішати лопаткою, щоб все схопилося. Перенести масу на харчову плівку, замотати і поставити в холодильник на 1 год.
Дістати, покласти тісто між двома пергаментами і розкотити так, щоб можна було витиснути кола, розміром сфери (але не вирізати ще). Випікати корж при 280 ОС 10 хв, дістати, витиснути кола і дати трохи остигнути.
Зібрати тістечка: заморожені сфери поставити на решітку, покрити їх дзеркальною глазур’ю і легенько перенести на основу, прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 52