Кухня Рецепти

Капуста зі штрудлями. Ситно і красиво!

Маєте квашену капусту? Приготуйте її зі штрудлями. Така страва є дуже популярною у Німеччині, але готується просто і з традиційних для нас продуктів.

23.01.2020 13:22

Овочевий шар: 800 г свинини, 2 цибулини, 800 г квашеної капусти, 1 морквина, 2 лаврових листка, 5–6 картоплин, 2 ст. ложки соєвого соусу. Штрудлі: 125 г води, 10 г дріжджів, 1 ч. ложка цуккру, дрібка солі, 170 г борошна. Соус: 1 ст. ложка олії, 1 зубець часнику.

Штрудлі. Теплу воду, цукор, сіль, дріжджі, половину борошна, перемішати, залишити на 15 хв, додати решту борошна, замісити м’яке тісто. Залишити на 30–40 хв, щоб підросло. Тонко розкотити, змастити соусом, згорнути рулетом, порізати шматочками завтовшки приблизно 2–3 см.

Овочевий шар. М’ясо порізати невеликими шматочками, обсмажити на олії на великому вогні 7–10 хв, додати порізану півкільцями цибулю, смажити ще 5 хв, додати капусту, сіль, перець, тушкувати ще 10 хв, додати лавровий листок, залити гарячою водою, щоб вона покрила, покласти зверху пластинки картоплі і потерту моркву. Викласти штрудлі, накрити кришкою, готувати на невеликому вогні 40 хв з моменту закипання. Кришку не відкривати! Інакше штрудлі можуть сісти. Після вимкнення вогню не відкривати кришку ще 10–15 хв. На тарілку спершу викладати овочі, а зверху штрудлі.