Картопляні кльоцки (палюшки) – смачний спогад про дитинство

Як їх тільки не називають: кльоцки, палюшки, пуцики, клюски, книдлі. Це чудова страва зі звичайної картоплі, яка багатьом знайома з дитинства! Виходять м'якенькі, ніжні і готуються дуже легко!

Картопляні кльоцки (палюшки)

Точного рецепта не маю (хоча його тут і не треба), роблю завжди на око.
Відварену в лушпинні картоплю почистити, перемолоти через м’ясорубку (картопля має добре вистигнути (це важливо!!!). Вирівняти картоплю в мисці, поділити на чотири рівні частини. 1/4 частину від картоплі дістати і покласти поруч (на картоплю). Звільнену частину заповнити борошном (можна крохмалем) рівно стільки, скільки до цього було картоплі.
Посолити борошно і перемішати разом з картоплею. (Якщо ви досить посолили картоплю при варінні, то можна борошно не солити.) Додати одне яйце (можна і не давати). Ретельно замісити отримане тісто руками.
Сформувати з тіста ковбаски, нарізати на однакові шматочки (палюшки). Скотити зі шматочків рівні кульки. Придавити кульку з одного боку пальцем. У киплячу підсолену воду опускати картопляні кльоцки (потроху). Як тільки спливуть – значить готові. Подати зі смаженою цибулею або тушкованою капустою.
Рецепт і фото Надії Тимків
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook