Салати та м’ясну нарізку можна оздобити вишуканими хризантемами.
Знадобиться маленька кругла цибулина (біла або червона, тонкостінна).
Що менша цибулина, то красивішою виходить квітка. Її треба почистити, зрізати хвостик і денце приблизно по 0,5 см. Гострим ножем акуратно розрізати цибулину зверху вниз, не дорізаючи до кінця близько 0,5 см. Спершу розрізати навпіл, потім навхрест, відтак кожен сегмент ще навпіл. Різати треба на стільки частин, на скільки вийде. Бажано зробити якнайбільше розрізів, але так, щоб не зіпсувати сусідні пелюстки. Якщо розрізи зробити недостатньо глибокі, квітка погано розпуститься, а якщо занадто глибокі – розсиплеться.
Покласти цибулину у воду кімнатної температури, вода має повністю покривати. Через 1–1,5 год хризантема має розпуститися. Час залежить від сорту цибулі. Щоб пришвидшити розпускання, розправляйте пелюстки пальцями прямо у воді, тільки не зламайте. Підфарбувати кінчики пелюсток можна соком буряка або розведеною у воді куркумою.