Якось розмовляли на перезмінці с колєжанкою про акції на товари в супермаркетах. І вона каже: “Усе розказала, а головне забула! Зараз гарна знижка на печериці, я набрала собі. Може, і тобі треба, я роблю мариновані печериці швидким способом”.
Кажу їй, що я не фанат печериць, але дякую, візьму трохи на піцу. А потім думаю собі, шо це за такий швидкий спосіб. Та й кажу їй: кинь рецепт на вайбер чи в месенджер. Прийшла з роботи, а рецепт вже скинули. Пішла в магазин та й взяла 1 кг із 50% знижкою. Зробила зразу пів порції за оригінальним рецептом, а другі пів порції – під свої смакові вподобання вже робила.
Мариновані печериці швидким способом
- 1 кг печериць, 60 г солі, 60г цукру (я дала на 20 г більше), 100 мл оцту 9%, 100 мл олії, 3-4 лаврових листки, 7-8 горошин чорного перцю, 1 ціла головка часнику, 1 перчина (в оригіналі написано червоний, в мене був жовтий порізаний і з морозильної камери).
Печериці гарно помити і залити на 1 годину в чистій зимній воді.чистою холодною водою. Розділила відціджені печериці, додати решту продуктів і відварити 15-17 хвилин від моменту закипання. Зняти з вогню і поставити вистигати.
Другу пів порцію я порізала шматочками і варила без перцю (старша донька не їсть перець має алергію на нього) і додала більше цукру, бо спробувала перші печериці, і мені здалися кислуватими, я люблю більш солодкуваті, а вони на смак були як з магазину. То додала я цукру і зварила такі. Другі мені сподобались більше, а чоловіку перший варіант, як в оригіналі. Але з’їв і перші, і другі. Так що можна готувати самому!
Ті що другі готувала, вийшли темненькі, тому що дуже завчасно порізала і вони постояли так 15 хв, а треба різати і готувати одразу, щоб не темніли.
Рецепт і фото Наталії Витягловської
Радимо також інші рецепти маринованих печериць:
- Мариновані печериці для салатів. Швидкий рецепт
- Домашні мариновані печериці, смачніші за магазинні. Їсти можна вже наступного дня!