Я печу печиво, тортики, пляцки, а чоловік все просить пиріжків з яблуками. Отже, будуть пиріжки-трикутники з яблуками і корицею.
Пиріжки-трикутники з яблуками і корицею
- Для опари: 3 ст. ложки борошна, 1 ст. ложку цукру, 200 мл молока тепленького, 30 г свіжих дріжджів.
- А також: приблизно 0,5 кг борошна, 150 г маргарину, 2 яйця, 120 г цукру, дрібка солі, кілька крапель ванільної есенції.
Усе для опари заколотити і поставити бродити.
Просіяти борошно (приблизно 0,5 кг), розтопити 150 г маргарину, змішати 2 яйця з 120 г цукру і дрібкою солі, кілька крапель ванільної есенції.
Коли опара підійде, додати до неї яйця з цукром і змішати з борошном. Вкінці долити теплий маргарин, добре вимісити. Дати двічі підійти (коли підійде – прим’яти і дати ще раз підійти).
Розділити тісто на 15 рівних кульок і дати вже їм підійти. Далі ті кульки розкотити і поклала в них яблука. Зліпити трикутники і покласти швом донизу. Дати трикутничкам підійти і змастити їх жовтками з цукром. Поставити до печі, розігрітої до 180°С, прикрити не повністю духовку – і так вони прогрілись ще з 5 хвилин. Потім закрити духовку, додати температуру до 200°С і випікати 20 хв.
Начинка для пиріжків
Порізати дрібними брусочками яблука без серцевини, притрусити їх корицею і перемішати (без цукру, бо яблука мала дуже солодкі).
Рецепт і фото Наталії Витягловської
Радимо також інші перевірені рецепти пиріжків від господинь:
- Тепер готую тільки пиріжки на смальці! Виходять дуже пишні і смачні!
- Пиріжки “Завиванці”