Торт “Грильяж”
Тісто
- 5 яєць, 1 скл. цукру (об’ємом 250 мл), 1 скл. борошна (об’ємом 250 мл), 3-4 ст. ложки какао, 1 ч. ложка амонію (загасити в 1 ст. ложці оцту). Форма 26 см.
Збити білки з цукром. Додати жовтки, борошно, какао, перемішати, додати амоній з оцтом. Вилити у форму роз’єму (на низ пергамент) і пекти при 180ОС 30-35 хв (щоб серединка була спечена, перевіряти паличкою). Вистудити у формі.
Крем-маса
- 300 г масла, 1 б. іриски (вареного згущеного молока), 150 г арахісу, 1 плитка шоколаду, 200 г будь-якого шоколадного печива, 200 г світлого печива.
300 г масла збити з 1 б. іриски (вареного згущеного молока), додати 150 г арахісу подрібненого, 1 плитку шоколаду (дрібно порізати), 200 г будь-якого шоколадного печива (подрібнити на маленькі шматочки), 200 г будь-якого світлого печива (також подрібнити). Все перемішати.
Корж розрізати навпіл. Просочити міцним чаєм чи кавою (можна і не робити цього), викласти всю крем-масу, накрити другим коржем. Збирати торт у тій же формі, що й пекли. Гарно притиснути і поставити у холодильник на 4 год. Верх прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Спробуйте також приготувати:
-
Торт із зеленими коржами. Ніякої магії і барвників – у тісто просто додаю халву!
-
Мусовий торт “Королівська шарлотка”. Неймовірний смак!
Post Views: 93