Пікантні консервовані сливи “Закусчні”
1 кг слив (Венгерок, угорок), 100 г оцту, 300 г цукру.
Сливки з кісточками проколоти в кількох місцях, скласти у миску. Цукор з оцтом розтопити і залити сливки, потрусити, кілька разів протягом дня перемішати. Наступного дня злити сік, перекип’ятити його і залити сливки знову. Так робити 5 днів, дехто робить 3-4 дні, я 5. Останній раз злити сік, розкласти сливки в стерильні банки, на дно покласти гвоздичку і дрібку кориці, можна духмяний горошок. Сік закип’ятити і залити сливи, закрутитии. Трохи соку може залишитися. Я його зберігаю в холодильнику і використовую для маринування м’яса або приготування соусів.
Рецептом поділилася Христина Барвінська