Маковий торт з ванільним кремом
Форма 20Х30 см. Макові коржі: 6 білків, 6 ст. ложок цукру, 10 ст. ложок маку, 4 ст. ложок борошна.
Добре збити білки з щіпкою солі та цукром. Сухий мак змішати з борошном і поступово додати до білків, акуратно вимішуючи ложкою, щоб не осіло безе. Поділити тісто на дві частини і спекти два коржі при 200 ОС 10 хв. Форму застелити пергаментом.
Корж безе: 3 білки, 3 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки олії.
Білки добре збити з щіпкою солі та цукром. Безе має бути пружним. Додати олію і акуратно вимішати ложкою, додати борошно і знову акуратно вимішати ложкою. Пекти так само 10 хв при 200 ОС.
Крем: 7 жовтків (я дала всі жовтки, які залишилися після приготування коржів), 6 ст. ложок цукру, 500 мл молока, 1 п. ванільного пудингу, 1 п. ванільного цукру, 250 г масла.
Жовтки збити з цукром та ванільним цукром, додати пудинг і молоко. Варити на малому вогні, постійно помішуючи, поки не загусне. Накрити та охолодити. Масло збити і поступово до нього порціями додати заварену охолоджену масу. Поділити крем на 3 частини.
Зібрати торт: маковий корж, крем, корж безе, крем, маковий корж, крем. Зверху потерти білий шоколад. Поставити на 3 год у холодильник.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 27