Хліб на заквасці

Хліб виходить неймовірно смачним, кислуватим на смак. А закваску можна таким чином щоразу залишати і використовувати протягом довгого часу.

Інгредієнти:

1 л води, 40 г дріжджів, 2 ст. л. цукру, борошно

Щоб приготувати закваску, у каструлю треба налити води, додати трошки дріжджів, цукру і борошна, щоб вийшло рідке тісто, як на млинці. Наступного дня додати ще трохи борошна. Так робити упродовж кількох днів. Коли закваска буде готова, із характерним кислуватим запахом хлібного квасу, з неї замісити тісто. Частину закваски залишити, домісити до неї борошна, згорнути кульку, а за потреби розмочити її і приготувати чергову порцію закваски.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook