Яблучний штрудель

Головний секрет штруделя: тісто тонко розкачати, перекласти на посипаний борошном рушник і розтягувати руками так тонко, щоб було видно малюнок тканини.

Інгредієнти:

270 г борошна, 0,5 ч. ложки борошна, сухарі з білого хліба, 100 г грецьких горіхів, 0,5 лимона, 1 ч. ложка кориці, 50 г олії, 120 г масла, 80 г родзинок, 6 яблук, 150 г цукру, 50 г цукрової пудри.

Для тіста: у миску висипати борошно, додати сіль, масло і 125 г води, місити не менше 10 хв, згорнути кулькою, змастити олією, накрити плівкою, залишити на 30–40 хв.

Для начинки: сухарі подрібнити на крихти, обсмажити на маслі.

Родзинки помити і підсушити, горіхи подрібнити. Яблука нарізати, збризнути лимонним соком, змішати з родзинками, горіхами, цукром і корицею. Тісто тонко розкачати, перекласти на посипаний борошном рушник і розтягувати руками так тонко, щоб було видно малюнок тканини. Змастити тісто розтопленим маслом, посипати сухарями, рівномірно викласти начинку, згортати рулет за допомогою рушника ( у процесі загортання змащувати зовнішній бік тіста маслом). Перекласти швом донизу на встелене фольгою і змащене маслом деко. Випікати 40–45 хв при 180 ºС. У процесі випікання та після закінчення змастити штрудель маслом, посипати пудрою.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook