Мазурка лимонна

Окрім традиційних пасок, до Великодня прийнято також пекти мазурки. Ця солодка випічка дуже сподобається дітям.

Інгредієнти: лимон, 6 яєць, 3/4 склянки цукру, 3/4 склянки крохмалю, масло

Стерти на тертку цедру з 1 лимона, а сам лимон зварити до м’якості так, щоб можна було легко проколоти його соломкою, тоді вийняти зерна, лимон розтерти, вичавити насухо в серветці, всипати натерту цедру, 3/4 склянки цукру, 6 жовтків. Вимішувати годину, насамкінець додати піну з 6 білків, всипаючи 3/4 склянки картопляного борошна, влити в пласку довгасту форму, змащену маслом, поставити в піч.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook