Дефіцит йоду викликає обмежений розвиток мозку, особливо у дітей, психічні захворювання, проблеми з холестерином, летаргію, депресії, втому і порушення ваги. Надлишок йоду може призвести до гіпотиреозу або стану, при якому виникає дефіцит гормону щитовидної залози. Ось чому важливо стежити за балансом йоду і активно включати в наш раціон речовини, в якому його досить багато.
До них відноситься картопля — відмінне джерело йоду, яке можна придбати в будь-якому місці, і це не вдарить по гаманцю. Запечена або приготована з шкіркою картопля забезпечує нас 60 мкг йоду.
Гімалайський кристалічна сіль вважається багатим джерелом йоду. Всі види кухонної солі містять йод, але вони зазвичай втрачають свої вроджені мінерали через обробку. А необроблена гімалайська сіль містить близько 500 мкг йоду.
Журавлина має антиоксидантні властивості і є багатим джерелом йоду. У 120 грамах журавлини близько 400 мкг йоду. Для заповнення денної норми рекомендується з’їсти трохи ягід або випити склянку свіжого соку.
Квасоля також вважається багатим джерелом йоду. Так в половині склянки темно-синьою квасолею близько 32 мкг йоду. У бобах також безліч клітковини.