квас

Дуже смачний домашній квас, як бочковий, але у пластикових пляшках

Цей квас виходить на смак, як купований, з бочки. Але при цьому повністю натуральний! І зберігається зручно - у пластикових пляшках.

Домашній квас

  • 5 л холодної води, 2 ст. л цикорію (без добавок; продається у супермаркетах поряд з кавою порошок у пакетах; можна замінити на напій “Ранок”), 1 ч. ложка лимонної кислоти, 300-500 г цукру, 5 г сухих дріжджів. 
У каструлю налити воду, додати цукор, лимонну кислоту, цикорій. Перемішали і поставити на вогонь, довести до кипіння. Охолодити приблизно до 30 °С. Всипати дріжджі, добре перемішати і залишити в теплому місці на 3-4 год. Має з’явитися біла піна. Кришкою не накривати в крайньому разі можна накрити марлею. Тоді розлити у пластикові пляшки і покласти в холодильник.
Рецепт Тетяни Чернишової

Радимо також інші рецепти домашнього квасу:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook