Домашній квас
- 5 л холодної води, 2 ст. л цикорію (без добавок; продається у супермаркетах поряд з кавою порошок у пакетах; можна замінити на напій “Ранок”), 1 ч. ложка лимонної кислоти, 300-500 г цукру, 5 г сухих дріжджів.
У каструлю налити воду, додати цукор, лимонну кислоту, цикорій. Перемішали і поставити на вогонь, довести до кипіння. Охолодити приблизно до 30 °С. Всипати дріжджі, добре перемішати і залишити в теплому місці на 3-4 год. Має з’явитися біла піна. Кришкою не накривати в крайньому разі можна накрити марлею. Тоді розлити у пластикові пляшки і покласти в холодильник.
Рецепт Тетяни Чернишової
Радимо також інші рецепти домашнього квасу:
- Квас на чаї каркаде з приємною кислинкою. Чудово освіжає у спеку!
- Рецепт домашнього квасу на сушених яблуках
Post Views: 23