молочний хліб

Домашній різдвяний молочний хліб: аромат – неймовірний!

Коли вдома печеться хліб, оселя наповнюється неймовірним ароматом. А який смачний він виходить: хрумка скоринка, ніжний м'якуш. Із маслом, варенням або просто зі склянкою молока - це смакота!

Домашній молочний хліб

  • 2 ч. ложки без чубка сухих дріжджів або 25 г пресованих, 300 мл молока, 4 ст. ложки олії, 1 ч. ложка солі, 1 ст. ложка цукру, 1 яйце. 
Розвести дріжджі в теплому молоці (50 мл) з 1 ст ложки цукру, залишити, щоб підійшли. У тепле молоко додати олію, 1 яйце, сіль і дріжджі, що підійшли, це все додати у борошно, можна додати 2 ст. ложки сметани, борошно все не додавати, щоб не забити тісто, краще трохи підмішувати. Замісити м’яке тісто, десь близько 5 хв, зразу тісто трохи припудрити борошном, а потім вимішувати, воно до рук вже не липне.
Дати тісту підійти в теплому місці 1 годину, потім розкотити овал, скрутити в джгутик, перекласти джгутик як на калач, дати відпочити 20-30 хв. Перед випіканням змастити яйцем (1 яйце + 1 ст. ложка сметани), посипати кунжутом. Випікати при 180 ОС до золотистого кольору (я випікала 45 хвилин). На хлібину, як на фото (24-26 см), треба півтори порції.
Рецепт і фото Оксани Полищук

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook