Маково-кокосовий пляцок
Шоколадно-кокосовий корж
- Форма 30/40, продукти для 1 коржа. Шоколадне тісто: 2 жовтки, 50 г цукру, 120 г масла, 1 ст. ложка сметани, 1,5 ч. ложки розпушувача, 1,5 ст. ложки какао, 140 борошна.
- Кокосове тісто: 5 білків, 220 г цукру, 150 г кокосової стружки, 50 г цукатів.
Для шоколадного тіста жовтки розтерти з цукром, додати охолоджене розтоплене масло, сметану, розпушувач, какао і борошно. Вимішати. Для кокосового тіста збити білки з цукром до піків, додати кокосову стружку, цукати й акуратно перемішати. На шар шоколадного тіста викласти кокосове. Спекти 2 такі коржі.
- Макове тісто (для 1 коржа): 200 г меленого маку, 150 г масла, 2 ст. ложки борошна, 1 ст. ложка манки, 3 яйця, 100 г цукру, 1 ч. ложка розпушувача.
До меленого маку додати м’яке вершкове масло, борошно, манку, збиті яйця з цукром й розпушувач. Добре вимішати. Спекти два коржі.
- Крем: 350 г масла, 1 банка вареного згущеного молока.
Збити масло зі згущеним молоком.
Сформувати торт. Перемазати кожен корж кремом ()можна додати горіхи, цукати. Прикрасити шоколадною помадкою.
Готувала в формі 32Х25 і пропорції збільшила у два рази, пляцок вийшов вагою понад 5 кг. Коржі випікала кожен окремо (4 коржа).
Пекла і фотографувала Юлія Пилипенко
Спробуйте також приготувати: